Wartość odżywcza: | 100 g | 1 saszetka - 2 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 7 kJ/2 kcal | 0 kJ/0 kcal |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 0,3 g | 0 g |
w tym cukry | 0 g | 0 g |
białko | 0,1 g | 0 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: herbata czarna, aromat, płatki róży.
Opakowanie: 20 x 2 g
Opis produktu: Herbata czarna jest najbardziej znaną ze wszystkich herbat. Jest poddawana procesowi pełnej fermentacji. W zależności od regionu, w jakim jest produkowana, poddaje się ją różnym metodom obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. Liście herbaty zawierają witaminy A, B1, B2, C, E i K oraz różne minerały np. fluor, żelazo, potas, cynk, magnez. Herbata bogata jest też w bioflawonoidy – silne przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników, kofeinę (teinę) – która budzi nas do życia oraz fluor –skuteczny w walce z próchnicą. Dodatek płatków róży wzbogaca smak i aromat herbaty.
Herbata przeznaczona dla osób w każdym wieku. Kilka łyków i czujemy się od razu lepiej, bo herbatka odpręża i poprawia nastrój.
Sposób parzenia: Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać wrzątkiem, parzyć 3-5 minut.
Wartość odżywcza: | 100 g | 1 saszetka - 2 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 302 kJ/71 kcal | 6 kJ/1 kcal |
tłuszcz | 0,5 g | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0 g |
węglowodany | 16,0 g | 0,3 g |
w tym cukry | 5,7 g | 0,1 g |
białko | 0,7 g | <0,1 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: kwiat hibiskusa, skórka dzikiej róży, jabłko, aromat.
Opakowanie: 20 x 2 g
Opis produktu: Owoce róży to niezwykle bogate źródło witaminy C. Jej owoce zawierają dziesięciokrotnie więcej tej witaminy niż czarna porzeczka. Niewielka ich ilość wystarcza do pokrycia dziennego zapotrzebowania organizmu na tę witaminę. Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych. Hibiskus jest cennym źródłem naturalnej witaminy C, kwasów organicznych, antocyjanów, polifenoli oraz wapnia i soli mineralnych. Duża zawartość kwiatu hibiskusa nadaje herbatce przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor. Zawarte w kwiecie hibiskusa substancje biologicznie czynne: korzystnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego, wzmacniają naturalną odporność organizmu, oczyszczają organizm z toksyn.
Herbatka przeznaczona dla osób w każdym wieku. Poprzez picie jej dostarczamy potrzebne nam substancje, dzięki czemu wspomagamy naturalną odporność naszego organizmu.
Sposób parzenia: Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać wrzątkiem, parzyć 3-5 minut.
Wartość odżywcza: | 100 g | 1 saszetka - 2 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 211 kJ/50 kcal | 4 kJ/1 kcal |
tłuszcz | 0,6 g | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g |
węglowodany | 10,2 g | 0,2 g |
w tym cukry | 6,1 g | 0,1 g |
białko | 0,9 g | <0,1 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: kwiat hibiskusa, owoce maliny, owoce aronii, jabłko, skórka granatu, aromaty.
Opakowanie: 20 x 2 g
Opis produktu: Herbatka malina z granatem ma delikatny aromat i przyjemny smak, dzięki czemu jej picie jest prawdziwą przyjemnością. Doskonale gasi pragnienie. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia podczas letnich upałów. Owoce maliny bogate są w cukry (sacharoza, glukoza), olejek eteryczny, pektyny, pochodne cyjanidyny. Poza tym zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń). Owoce maliny oczyszczają i odżywiają organizm. Granat, dzięki dużej zawartość naturalnych antyoksydantów, witamin i składników mineralnych, poprawia samopoczucie, odmładza i dodaje sił witalnych. Duża zawartość kwiatu hibiskusa nadaje herbatce przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor.
Herbatka przeznaczona dla osób w każdym wieku. Poprzez picie jej dostarczamy potrzebne nam substancje, dzięki czemu wspomagamy naturalną odporność naszego organizmu.
Sposób parzenia: Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać wrzątkiem, parzyć 3-5 minut.
Wartość odżywcza: | 100 g | 1 saszetka - 2 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 195 kJ/46 kcal | 4 kJ/1 kcal |
tłuszcz | 0,5 g | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g |
węglowodany | 9,8 g | 0,2 g |
w tym cukry | 6,3 g | 0,1 g |
białko | 0,6 g | <0,1 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: kwiat hibiskusa, owoce żurawiny, owoce aronii, jabłko, skórka granatu, aromaty.
Opakowanie: 20 x 2 g
Opis produktu: Bogactwo naturalnych substancji zawartych w życiodajnych owocach żurawiny i granatu w połączeniu z owocami jabłka, bzu czarnego, czarnej porzeczki i maliny – to źródło niepowtarzalnych doznań smakowych. Owoce żurawiny zawierają w swym składzie witaminy, sole mineralne oraz inne bardzo cenne substancjie. Owoce żurawiny są naturalnymi antyoksydantami, które łagodzą negatywne działanie wolnych rodników i stanowią naturalną ochronę komórek naszego organizmu przed ich wpływem. Ponadto żurawina wspomaga prawidłową pracę układu moczowego. Granat dzięki dużej zawartość naturalnych antyoksydantów, witamin i składników mineralnych poprawia samopoczucie, odmładza i dodaje sił witalnych.
Herbatka polecana zarówno dla dzieci jak i osób dorosłych. W szczególności dla osób o wrażliwym układzie moczowym i osłabionej odporności. Wskazana również w stanach znużenia, przemęczenia i osłabionej koncentracji.
Sposób parzenia: Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać wrzątkiem, parzyć 3-5 minut.
Wartość odżywcza: | 100 g | 1 saszetka - 2 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 21 kJ/5 kcal | 0 kJ/0 kcal |
tłuszcz | <0,1 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 1,0 g | <0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g | 0 g |
białko | 0,2 g | 0 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: herbata zielona, aromat, trawa cytrynowa, skórka cytrynowa.
Opakowanie: 20 x 2 g
Opis produktu: Zielona herbata jest bogata w witaminy B1, B2, B5, K, PP, związki garbnikowe, alkaloidy, związki purynowe, kumaryny i lecytynę. Zawiera również związki mineralne, wapń, magnez, żelazo, mangan, krzem, fluor, miedź, jod oraz aminokwasy. Dzięki tak różnorodnej zawartości cennych składników, ma ona dobroczynny wpływ na nasz organizm. Najczęściej wymienianą zaletą picia zielonej herbaty jest oczyszczenie organizmu z toksyn, korzystny wpływ na naturalną pracę układu sercowo-naczyniowego oraz przewodu pokarmowego. Na szczególną uwagę zasługują jej właściwości pobudzające, dzięki którym z powodzeniem może ona zastąpić codzienne picie czarnej kawy. Dodatek trawy cytrynowej i skórki cytryny doskonale komponuje się z zieloną herbatą, poprawiając nie tylko jej walory smakowe, ale również wzbogacając w składniki mineralne i odżywcze. Herbata daje uczucie orzeźwienia i lekkości. Pobudza umysł do działania.
Herbata przeznaczona dla osób w każdym wieku. W szczególności dla osób dbających o kondycję układu sercowo-naczyniowego, trawiennego oraz o osłabionej odporności. Wskazana również w stanach znużenia, przemęczenia i osłabionej koncentracji.
Sposób parzenia: Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać zagotowaną wodą o temp. ok. 70-85 °C, parzyć 3-5 minut.