Wartość odżywcza: | 100 g | 3 g (1 łyżeczka) |
---|---|---|
wartość energetyczna | 208 kJ/49 kcal | 6 kJ/1 kcal |
tłuszcz | <0,5 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | 0 g |
węglowodany | 11, g | <0,5 g |
w tym cukry | 6,4 g | <0,5 g |
białko | 0,7 g | 0 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: jabłko, aronia, porzeczka.
Opakowanie: 100 g
Napar owocowy z jabłkiem w połączeniu z suszoną aronią, porzeczką i kwiatem hibiskusa to doskonały napój, który podczas jesienno-zimowych chłodów wspomoże nasz system odpornościowy. Owoce aronii zawierają związki biologicznie czynne tj. antocyjany i polifenole, które posiadają działanie przeciwutleniające. Antocyjany neutralizują wolne rodniki, które mogą powodować w naszym organizmie niekorzystne zmiany takie jak uszkodzenia białek i lipidów. Antocyjany aroniowe korzystnie wpływają na gospodarkę tłuszczami, przemianę materii, opóźnienie procesów starzenia i wzmocnienie organizmu. Owoce czarnej porzeczki to naturalne źródło witamin (A, C, B1, B2, PP, B6) oraz soli mineralnych (żelazo, wapń, bor), które korzystnie wpływają na podniesienie odporności i wzmocnienie organizmu.
Napar owocowy z jabłkiem, aronią i porzeczką polecamy jako dodatek łagodzący przeziębienie oraz w osłabionej odporności organizmu.
Sposób parzenia: Do filiżanki wsypać 1 łyżeczkę owoców, zalać owoce wrzącą wodą. Dla uzyskania pełnego naparu trzymać pod przykryciem 3-8 minut.